Boxmeer is om te beleven

Brabants gezellig, dat is Boxmeer zeker. Het hart van Boxmeer wordt gevormd door de Steenstraat, de overdekte Kloostertuin en de omliggende straatjes: een voetgangersgebied met een gezellige sfeer en veel terrasjes. U vindt er tal van speciaalzaakjes, grotere ketens en natuurlijk leuke cafés en restaurants. Daarnaast heeft Boxmeer ook unieke bezienswaardigheden zoals het kasteelmuseum, het sluizencomplex en natuurlijk de uitgestrekte natuurgebieden van De Maasheggen. Dat maakt Boxmeer mooi om te recreëren, culinair te genieten, te shoppen én… te beleven!

Centraal gelegen

Boxmeer is een plaats in de gemeente Land van Cuijk, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De stad is makkelijk bereikbaar via de A73 en de A77 en ligt dicht bij de steden Nijmegen en Venlo. Maar laat de auto vooral staan en ga al wandelend of fietsend op ontdekkingstocht door Boxmeer en de omgeving. Er is een eigen treinstation van waaruit er ieder kwartier een trein richting Venlo of Nijmegen vertrekt. Daarnaast zijn er diverse busverbindingen. Wilt u verder weg? Boxmeer ligt centraal tussen de vliegvelden van Düsseldorf, Weeze en Eindhoven.

Voorzieningen

Sport en ontspanning

Boxmeer en omgeving biedt tal van sport- en spelmogelijkheden. Zo zijn er diverse golfbanen in de buurt, voetbal-, hockey- en tennisvelden en een wieler tourclub. Ook atletiek en fitness zijn vertegenwoordigd. In de directe omgeving vindt u diverse fiets- en wandelroutes en een haven voor pleziervaart. Ga struinen door De Maasheggen, pak een bootje of word lid van een sportclub. Het verenigingsleven in Boxmeer is levendig en gezellig.

Scholen en zorg

In Boxmeer heeft u een ruime keuze aan kinderopvang, basis- en middelbare scholen. Voor hbo-onderwijs zijn Nijmegen, Venray en Den Bosch uiterst geschikt. De dichtstbijzijnde universiteit ligt in Nijmegen, maar ook de universiteiten in Eindhoven, Utrecht en Maastricht zijn goed bereikbaar. Er zijn veel eerstelijns zorgaanbieders in de stad en vlak bij vindt u het Maasziekenhuis Pantein, dat nauw samenwerkt met het Radboudumc in Nijmegen.

De Maasheggen

De Maasheggen vormen het oudste cultuurlandschap van het land. Er is geen gebied in Europa waar natuur, landschap, economie en cultuur zo zichtbaar en langdurig met elkaar verweven zijn. Niet voor niets heeft De Maasheggen sinds de zomer van 2018, als enige gebied in Nederland, de status van UNESCO Man & Biosphere. Bezoek, ontdek en proef dit geweldige gebied en neem vooraf een kijkje op www.maasheggenunesco.com.

Heeft u een vraag?

Betaalbaar wonen in Boxmeer wordt mogelijk gemaakt door Domi Projecten uit Apeldoorn. Dé specialist in het ontwikkelen en bouwen van eigentijdse en duurzame woningen waar echt behoefte aan is. Wilt u daar meer over weten? Bekijk dan de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop.